Results 1 to 4 of 4

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    maryland
    Posts
    2

    Default E series lens and d5100

    hello everybody,
    I just purchased the Nikon D5100. My choice for this fine camera was based on the great reviews, my old collection of Series E lenses and recent drop in price on the D5100. I did my homework knowing that the lenses were compatible with this DX camera, the only issue being manual focus only.
    I bought the camera with the 18-55mm kit lens as well as the 35mm1.8g. Both work flawlessly with this camera. My question is when I install either the 50mm or the 100mm E Series lens, the camera tells me their is no len attached. Live veiw and view finder show no images. What am I doing wrong. Thanking everyone for your comments in advance

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NW England
    Posts
    1,162
    Images
    11

    Default

    they do seem compatible look for some sort of contacts and try cleaning them on the e lens then try again

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Location
    scotland
    Posts
    993
    Images
    42

    Default

    Hi I have an old E seris lens that i use with my D5000 , If you put it in manual mode it will work... graham

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    scotland
    Posts
    993
    Images
    42

    Default

    Hi
    I just looked at my E series 70-200. The reason it is saying no lens attached its because it doesn't have any contacts... Graham

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •