Results 1 to 10 of 13

Thread: Moon pictures

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Nottingham
    Posts
    5

    Default Moon pictures

    Hi everyone,
    My first post so be gentle with me.
    I have recently upgraded my Nikon D40 to a Nikon D3100 and I'm very happy with it. I also have the standard 18-55 lens and a Nikon 80-300 zoom which I use for Car rallying and other motor sport use. I also have a Sigma 150-500 which I tend to use for wildlife.
    Recently I've been experimenting with moon photgraphs and have hit a snag.
    Using the 80-300 on max. zoom I can set the lens to manual focus and the camera to 'S' priority to play with different shutter speeds. Even though the camera says 'image too dark' it will still take reasonable pictures by changing shutter speeds.
    However, when I switch to the Sigma, even though I can overide to manual focus, the camera refuses to take any pictures. I've even set the shutter speed up to 8 seconds and it still refuses to shoot.
    Am I missing something or is it not possible to use the Sigma for night time work?
    Suggestions wlecomed.
    Thanks,
    Mick

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NW England
    Posts
    1,149
    Images
    11

    Default

    hi and welcome has your camera got a manual mode if so try it on that.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Nottingham
    Posts
    5

    Default

    Hi Wave, Thanks for the reply. I'm afraid I've already tried Manual mode and still no joy.

    Mick

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Location
    scotland
    Posts
    981
    Images
    25

    Default

    Hi
    You could try setting the metering to spot ... graham

  5. #5
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Nottingham
    Posts
    5

    Default

    Hi Graham,
    Sorry but no idea what that is. Please explain. Can't find any reference to it in the Nikon manual.
    Mick

  6. #6
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NW England
    Posts
    1,149
    Images
    11

    Default

    does the sigma work under other enviroments

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •