Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Suffolk
    Posts
    1

    Default Battery empty ??

    Hi, I have an Olympus SP-310 camera which I have had for a while. It has hardly been used though. Recently I tried to use it but it wouldn't work due to the message that the batteries were empty. I replaced these with new ones and got the same message. I tried other new batteries and still got the 'empty battery' message.

    Does anybody know about this problem and can it be fixed?

    Many thanks for any suggestions.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    NW England
    Posts
    1,159
    Images
    11

    Default

    Look at the battery terminals first and try cleaning them it maybe that simple if not then it looks like an internal problem and will have to be fixed, or a new camera

  3. #3

    Default

    Quote Originally Posted by Olifurr View Post
    Hi, I have an Olympus SP-310 camera which I have had for a while. It has hardly been used though. Recently I tried to use it but it wouldn't work due to the message that the batteries were empty. I replaced these with new ones and got the same message. I tried other new batteries and still got the 'empty battery' message.

    Does anybody know about this problem and can it be fixed?

    Many thanks for any suggestions.
    Hi and welcome. Look inside the battery compartment to see if there is any 'green' deposits where the batteries make contact with the terminals, if there is then you will need some fine grade 'wet and dry' paper to remove it. After cleaning, and the new batteries give the same result, the I'm afraid that as Wave says, it could be an internal problem meaning another camera is required. All the best.
    Humility is an endearing quality and gains many friends, whereas arrogance loses them. Mike, 2012

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •